Μαίρη Δημητροπούλου

Δασκάλα Oriental

Η Μαίρη έχει σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε να ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με ρυθμική γυμναστική, μοντέρνο και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με διάφορα είδη χορού όπως Jazz-musical theater, latin, hip-hop στη σχολή χορού «Φωκάς Ευαγγελινός», όμως αργότερα γνώρισε τη μαγεία του Bellydance το οποίο τη συνεπήρε και έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Αμέτρητες ώρες χορού και διδασκαλίας σε σχολές χορού όπως: “Dance Club Grivas” και Πάνος Μεταξόπουλος, όπως επίσης και συμμετοχή σε σεμινάρια με καταξιωμένες δασκάλες και χορεύτριες Bellydance της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως: Σταυρίνα Χαραλάμπους, Έλενα Σιακαλή, Άννα Δημητράτου, Mercedes Nieto, Sonia Ochaa, Sadie Marquardt, έκτισαν το μονοπάτι για τη μέχρι τώρα πορεία της.

Άξιο αναφοράς η συνεργασία της με την ομάδα “Horrus Alternative dance theater company” και η συμμετοχή της στη χοροθεατρική παράσταση “ABNORMAL”.

Από το 2011 και μετά συμμετείχε σε διαγωνισμούς ORIENTAL  (Hellenic Dancesport Open, Athens Dancesport Open, Theodora Satolia, IDTA, Oriental Passion Festival) κατακτώντας πολλές διακρίσεις, κύπελλα και χρυσά μετάλλια.

Σήμερα είναι χορογράφος και δασκάλα Bellydance στις σχολές χορού Magic step, ενώ προετοιμάζει μαθητές για διαγωνιστικό χορό, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η Μαίρη ταξιδεύει τις μαθήτριές της στην Ανατολή για την έκφραση του μεσογειακού ταμπεραμέντου!